Kategorier
Flyttstädning

Höj värdet på din lägenhet inför försäljning

Vi har samlat lite tips och råd kring vad man kan göra för att höja värdet på sin bostadsrätt. Enkla åtgärder som gör stor inverkan. Läs vidare nedanför.

Höj värdet på din lägenhet inför försäljning

Om du ska sälja din lägenhet finns det flera små ändringar som du kan göra som ökar värdet på din bostad. Vi har samla ihop några tips.

Hallen – det första intrycket

Det första intrycket är mycket viktigt! Därför skall du satsa på att hallen ser fin, rymlig och ljus ut för de som kommer på visning. Plocka bort allt sådant som gör att hallen känns trång, den kommer ändå kännas trängre när det är många besökare där. Speglar är din vän. Sätt upp stora speglar så blir hallen dubbelt så stor.

Ytrenovering – slipa golv och måla väggar

En enkel ytrenovering där du slipar slitna trä- och stengolv samt målar om väggar och gulnade tak kan öka slutpriset så mycket som 5%. Det är 150 000 kronor om lägenheten går för 3 miljoner. Du får alltså tillbaka den insatsen med råge! Bara för att du målar om behöver det inte bli helt vitt men ljusa kulörer är att föredra. Kalla färger ger illusionen att dra sig bakåt.

Skåp, luckor och bänkar

Om dina luckor och bänkar börjar se lite slitna ut kan det vara dags att måla om och byta ut dom. Att sprutlackera luckor brukar inte kosta så mycket. Om du har haft en målare som målat om resten av din lägenhet kanske du kan få en bra mängdrabatt?

Belysning – tänd upp

Se till att ha mycket och bra belysning i hela lägenheten. Sätt gärna upp mer lampor. Byt ut dina glödlampor mot en starkare variant. En ljus lägenhet ser ut att vara större då ljuset lyser upp alla vinklar och vrår.

Det sitter i detaljerna

Byt ut tråkiga slitna toalettlock och gamla matta beslag. Det behöver varken vara särskilt dyrt eller ta så mycket tid. Att lägga lite extra energi på att få till detaljerna kommer att ge avkastning.

Ingen skit i hörnen

Rensa bland alla era prylar och plocka bort sådant som är för personligt. Det är bättre att plocka bort lite för mycket än för lite. Städa ordentligt! Fönster och bänkytor är extra viktiga. Inga kladdiga skåpsluckor eller bänkar. Tänk att det skall blänka och kännas fräscht. alger i kakelfogarna är också ett stort no-no. Du kan med fördel anlita en städfirma. Då har du också påbörjat din flyttstädning. Prisvärd flyttstädning i Göteborg är lätt att hitta.

Tack så mycket för att du läst vår guide, vi önskar all lycka till med försäljningen av din lägenhet!