Kategorier
Hemstädning

Hemstädning Gävle – tänk på detta

Fler och fler familjer inser det värde som finns i att betala för externa lösningar i syfte att köpa sig mer tid över till annat. Det alternativ som visat sig vara det tydligaste exemplet på detta handlar om professionell hemstädning.

I och med att man har det fördelaktiga Rut-avdraget tillgängligt så blir kostnaderna blygsamma. Ska du exempelvis ha hemstädning i Gävle så kan du genom att använda Rut-avdraget erhålla en skattereduktion som motsvarar halva kostnaden för arbetet.

Det som visat sig är att de flitigaste användarna av hemstädning är barnfamiljer. Förklaringen till detta är också ganska logisk. Vilka har minst disponibel tid på en vecka? Som mest troligt så är det just en småbarnsfamilj. Arbetar de båda föräldrarna och samtidigt har barnen på förskola och skola så kommer lejonparten av dygnet att läggas där.

Adderar man dessutom respektive familjemedlems olika aktiviteter, hobbies och sociala umgängen så försvinner ytterligare tid. Man pratar ofta om livspussel och svårigheten i att få alla bitar att gå ihop. Genom professionell hemstädning i Gävle så kan man skapa håltimmar i schemat och få ett behagligare liv. Det är det stora skälet till varför man ska överväga den lösningen.

Hemstädning i Gävle – välj rätt företag

De som väljer hemstädning i en professionell regi är ofta mer än nöjda. Man har plötsligt tid att köra till träningen, träffa bekanta och kanske arbeta en extra timme på kvällen utan att hemmet förfaller sett till utebliven städning. Ångesten minskar och humöret blir bättre. Allt detta förutsätter emellertid också att man gör rätt val av städfirma.

Vilket inte är så enkelt som det låter. Bara i en medelstor stad som Gävle finns ett enormt utbud och där man ser att både priser och kvalitet är ytterst varierande. Vi ska här räkna upp några punkter som är viktiga att tänka på i samband med att man söker efter en städfirma. Punkter som ser ut som följer:

  • Pris och provstädning. Ta in offerter och välj bort de dyraste och de billigaste alternativen för hemstädning. Varför de billigaste? Städbranschen har problem med att många arbetsgivare utnyttjar sin personal och erbjuder dåliga löner. I många fall kan man nästan tala om lönedumpning. Det billiga priset måste betalas någonstans. Genom att gå upp lite i pris så kommer du utöver att få ett rent hem även att få ett rent samvete. Se även till att du får en provstädning utförd innan du skriver ett avtal. Den ger dig ett hum om kvaliteten och det ger städfirman en bra bild av hur lång tid en hemstädning tar: win-win!
  • Säkerhet – samma städare. Det handlar om ditt hem och dina personliga saker. Att säkerhet ska vara en prioriterad fråga är en självklarhet. Hur löser ni frågan om nycklar och larm? En annan bra sak att säkerställa är att samma städare kommer vid varje städtillfälle. Det ger en trygghet.
  • Dina behov i centrum. Hemstädning är en tjänst som kan skräddarsys efter behov och önskemål. När vill du ha städat, hur ofta ska städningen ske och i vilka rum? Tänk igenom detta och få en tjänst som passar dig och din familjs liv. Det går alltid att diskutera och modifiera allt eftersom också.