Kategorier
Städ

Ett städföretag i Stockholm som överlever

Städföretag som är verksamma i Stockholm har under senare haft ett otroligt uppsving gällande kunder och klienter. Anledningen till detta är väldigt enkel att förklara och går att spåra till den skattereduktion som infördes för några år sedan rörande hushållsnära tjänster. Här talar vi alltså om rut-avdraget som gjort det möjligt för privatpersoner att dra av del av summan de betalar för exempelvis hemstädning på sin deklaration och därefter få tillbaka en del av beloppet på sin skatt. Detta förklarar alltså det stora uppsvinget inom städbranschen i Stockholm; men har detta uppsving lett till ökad omsättning för de företag som är verksamma inom området?

Här kan man direkt säga att det är svårt att säga; vissa företag har skaffat sig stora fördelar tack vare rut-avdraget medan andra helt har försvunnit in i den konkurrens som finns. För – och detta är naturligt – i och med att denna skattereduktion infördes så ökade också antalet aktörer ganska kraftigt och konkurrensen blev således svårare att slå sig fram igenom.

Smarta företag i Stockholm inom städning fann dock snabbt nya vägar och det är också det som krävs då en bransch drabbas av inflation; då gäller det att ta verksamheten vidare och till nästa steg. Här kan det handla om att företag erbjöd exempelvis trappstädning i Stockholm för ett billigare pris, att man riktade in sig på kontorsstädning eller att man siktade in sig enbart mot en stadsdel.

Just det förstnämnda – trappstädning – har visat sig vara absolut bästa alternativet då de företag som siktat in sig där har ytterligare en fördel. Vilken fördel har då städföretag i Stockholm som tagit sig in på området trappstädning? Jo, här handlar det om att dessa även kommer att överleva utan rut-avdraget. De andra städföretagen kan få det väldigt tufft om detta avdrag försvinner och detta då det främst är privatpersoner som använder det och förmodligen skulle avstå om det försvann.

Då det gäller företag som jobbar med trappstädning i Stockholm så kommer detta alltid vara nödvändigt då det sker mot en större bostadsrätts- eller hyresrätts och således är av stor vikt. Detsamma gäller de företag som jobbar med kontorsstädning i Stockholm som även de kommer att kunna vara lönsamma utan rut-avdraget då de behövs på ett helt annat sätt än vad städföretag nischade mot privatpersoner gör.

Försvinner rut-avdraget drabbas städbranschen i Stockholm

Anledningen till att detta blir känsligt är att rut-avdraget riskerar att helt försvinna så den nuvarande regeringen motsätter sig denna skattereduktion kraftigt. Det man menar här är att det bidrar till ökade klyftor i samhället och att det enbart gynnar de rikaste – kort sagt; en slags återgång till det pig-samhälle som vi lämnade bakom oss under 1930-talet.

Att detta påstående är en absolut sanning är väl att ta i, men klart står i alla fall att många företag – inte bara i Stockholm – kommer att drabbas om det försvinner. Då kommer de att söka sig till redan mättade marknader; trappstädning och kontorsstädning, och där kan det vara svårt att slå sig in i Stockholm.

Läs mer om städföretag och trappstädning på denna sida: stockholmtrappstädning.se